Előfizetői tartalom

Már csak 30 forintos MTel osztalékot vár az Erste

Portfolio
A korábbi tartásról csökkentésre módosította a Magyar Telekom részvényekre vonatkozó ajánlását az Erste. A leminősítést az elemzőház egyrészt azzal magyarázza, hogy a tegnapi bejelentések alapján emelkedik a távközlési adó mértéke az üzleti ügyfelek esetében, másrészt a szolgáltatási mix az alacsonyabb marzsú bizniszek irányába tolódik el.

Reagált a magyar kormány tegnapi bejelentésére az Ertse: az elemzőház számításai szerint a távközlési adó mértékének megemelése a jövő évi EBITDA-t 2-4 százalékkal csökkentheti, a negatív hatás részvényenként 24-57 forint lehet. Az elemzőház a tegnapi bejelentések és az üzleti mix eltolódásának fényében módosítja a következő évekre vonatkozó becsléseit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés