Előfizetői tartalom

Eltűnik a nyereség-veszteség szembeállításának lehetősége

Portfolio
A kamatjövedelmekre augusztus 1-jétől kivetett új teher (6%-os eho) azt a következményt is magával hozza, hogy a jövedelmeket már nem lehet az ellenőrzött tőkepiaci ügylet keretében leadózni. Ehhez viszont az a negatív következmény is társul, hogy a kötvényeken és befektetési jegyeken realizált nyereség és veszteség nem állítható a jövőben egymással szembe, pedig korábban ilyen formában csökkenteni lehetett az adófizetési kötelezettséget.

A kamatjövedelmekre vonatkozóan a kormány által benyújtott változtatások nem csak egy extra terhet (6%-os ehót) állapítanak meg 2013. augusztus 1-től, hanem változik egy másik fontos szabály is. Korábban lehetősége volt az ügyfeleknek arra, hogy egyes jövedelmeit ne a kamatjövedelemre vonatkozó szabályok szerint, hanem az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés