Előfizetői tartalom

Így úszhatjuk meg az adóemelést

Portfolio
A kamatjövedelmekre a kormány a kamatadón felül 6%-os egészségügyi hozzájárulást is ki akar vetni, ennek kapcsán a Portfolio.hu megkérdezte a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy mi lesz a tartós befektetési számlákon vagy éppen a nyugdíj-előtakarékossági számlákon tárolt összegekkel. Az állásfoglalás szerint a számlákról felvett jövedelem nem minősül olyan jövedelemnek, amelyre vonatkoznak az extra teher, bár az még mindig talány, hogy ha egy TBSZ-t a nyitást követő 3. év előtt szünteti meg az ügyfél, akkor arra fizetni kell-e ehót. A törvény szövegéből úgy látszik, hogy igen, viszont csak akkor mondhatunk biztosat, ha az NGM erre adott válasza is megérkezik.

Hétfőn sokak meglepetésére egy új csomaggal állt elő Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter, az elemzők szerint a GDP 0,5%-ára rúgó csomag egyik kisebb tételét jelenti a meghatározott kamatjövedelmekre kivetett 6%-os egészségügyi hozzájárulás megfizetésének kötelezettsége. A szabályozás úgy szól, hogy az 6%-os eho - bizonyos kivételekkel - az Szja törvény 65. paragrafusa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés