Előfizetői tartalom

Katari mentőcsomagot kapna az egyik utolsó nyugati napelemgyártó

Portfolio
Németország egyik utolsó még talpon lévő napelegyártójába 35 millió euróval szállna be Katar, ami által a cég elkerülhetné a teljes összeomlást. A Perzsa-öböl menti állam ezen felül százmillió eurós tételben átváltható kötvényt is vásárolna a SolarWorldtől, amennyiben a jelenlegi részvény- és kötvénytulajdonosok elfogadják a társaság menedzsmentje által szervezett restrukturálási programot - számol be a Financial Times.

Az elmúlt években a jelentős ázsiai, főként kínai árnyomásnak betudhatóan számos kínai napelemgyártó lehetetlenül el, köztük olyan óriások is, mint az egykoron a világ legnagyobb napenergetikai cégnek számító Q-Cells. A német SolarWorld az egyik utolsó "nyugati" napelemgyártó, amely megkísérel versenyben maradni a kínai gyártókkal, azonban az ázsiai termékek hatására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés