Előfizetői tartalom

Megdöbbentő eredményeket hozott a fukusimai talajvíz vizsgálata

Portfolio
Rendkívül nagy sugárszennyezést észleltek Japánban, a fukusimai atomerőmű alatti talajvízben, és a helyi hatóságok emiatt arra utasították a tavalyelőtt földrengésben és szökőárban megrongálódott erőművet üzemeltetető vállalatot (TEPCO), hogy akadályozza meg a sugárszennyezett anyag tengerbe szivárgását - számol be az MTI.

A TEPCO szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a Fukusima 1. atomerőmű kettes atomreaktorának turbinacsarnoka alatti kútból kiszivattyúzott talajvízben a sugárzó stroncium szintje harmincszorosa, a tríciumé pedig nyolcszorosa volt a megengedettnek - jelentette az NHK japán tévécsatorna. A TEPCO szerint az erőmű közelében nem nőtt a tenger vizének radioaktivitása, mivel sugárszennyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés