Előfizetői tartalom

3D nyomtatás - Fegyvert gyártsunk vagy részvényt vegyünk?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban egyre többet hallani a 3D nyomtatásról, amelyről egyelőre nehéz eldönteni, hogy egy mindent felforgató, az életünket megváltoztató, új iparágakat létrehozó és a régieket romba döntő forradalmi újítás, vagy csak egy divatőrület. Segítségével használati tárgyakat vagy testprotéziseket is gyárthatunk a pozitívumok mellett azonban már a veszélyek is látszanak: bárki fegyvereket is gyárthat otthon 3D nyomtatók segítségével. Amennyiben azonban az iparág kinövi gyerekbetegségeit és megfelelő szabályozási háttér alakul ki, akkor akár hosszútávú befektetésnek sem lehet rossz a 3D nyomtatás, részvényeken keresztül pedig már most is részt vehetünk a sztoriban.

Kezd felpörögni a 3D nyomtatás. Mi az a 3D nyomtatás? Az elmúlt években egyre népszerűbb lett a 3D nyomtatás, mely szakértők szerint számos iparágban forradalmasíthatja az eddig bevett és alkalmazott gyártási módszereket. Az új technika lényege, hogy térbeli digitális modellekből háromdimenziós tárgyakat hoz létre, a gyártás pedig nem centralizáltan, hatalmas üzemekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés