Előfizetői tartalom

Betegeken nyerészkedett a dán cég - Óriási bírság lett a vége

Portfolio
Óriási bírsággal sújtotta az Európai Bizottság a dán Lundbeck gyógyszercéget és több szektortársát, miután a társaság dollár tízmilliókat fizetett számos versenytársának, hogy azok ne dobják piacra a dán gyártó készítményének olcsóbb, generikus változatait. Ezzel pedig jelentős többletterhet okoztak a fogyasztóknak illetve az állami költségvetésnek - írja a The New York Times.

Az Európai Bizottság szerdán összesen mintegy 146 millió eurós (195 millió dollár) bírságot szabott ki a Lundbeck dán gyógyszercégre és számos generikus gyártóra. A bizottság azzal indokolta döntését, hogy a dán cég többek között az indiai Ranbaxy-val valamint a német Merck-kel is összejátszott 2002-ben és 2003-ban, mely során késleltették a rendkívül sikeres citalopram...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés