Előfizetői tartalom

Menekülnek a feltörekvő piacokról a befektetők

Portfolio
A befektetőket mostanában leginkább az nyugtalanította, hogy mit tervez az amerikai jegybank az eszközvásárlásokkal, az elmúlt hetek ellentmondásos jegybankári nyilatkozatai ugyanis fokozott bizonytalansághoz vezettek. Ez pedig azt eredményezte, hogy jelentősen csökkent a kockázatvállalási kedv a befektetők körében, akik az elmúlt hetekben óriási összegeket vontak ki a különböző eszközosztályokba tartozó feltörekvő alapokból. A tőkekivonási hullám kéz a kézben járt a részvénypiaci teljesítményekkel, a bizalom megingását jól végig lehetett követni az MSCI EM index alakulásán, ami néhány hét leforgása alatt jelentős esést szenvedett el.

Mindent adtak, ami feltörekvő A feltörekvő piacokon is a kockázati kitettség csökkentése volt megfigyelhető az elmúlt hetekben, amit vélhetően a tegnapi Ben Bernanke beszéd csak erősíteni fog. Az MSCI EM index május vége óta több mint 12 százalékot esett, míg korábban 1050 pont körül volt az index, addig mostanra már 921,55 pontnál tartózkodunk. Nyilvánvalóan a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés