Előfizetői tartalom

Százezrek az utcákon - Vér folyik a stadionok miatt

Portfolio
Eredetileg a tömegközlekedés díjainak emelését ellenző tüntetésekkel indult az a mostanra már halálos áldozatot is követelő országos megmozdulás-sorozat, amellyel a brazilok a most zajló futball konföderációs kupa és a jövő évi futball-vb kapcsán fel szeretnék hívni a figyelmet az egyre élesebb társadalmi feszültségekre. A sporteseményekre épített, több százmillió dolláros létesítmények lehetnek a szimbólumai a gazdag és a szegény Brazília szembenállásának, hiába rendez az ország vb-t és olimpiát, a lakosság nagy része nem engedheti meg magának, hogy személyesen is részt vegyen az eseményen a drága arénákban. Az erőszakos események bizonyára tovább rontanak az ország befektetői megítélésén, amely már most sem túlságosan kedvező: a brazil fizetőeszköz 4 éves mélypontra gyengült, az ország tőkepiacáról menekülnek a befektetők, a brazil részvénypiac csak idén közel 20 százalékot esett.

Egyre nagyobbak a szociális egyenlőtlenségek Egyre nagyobb a feszültség Brazíliában, országszerte több százezren tiltakoznak, az utcai harcoknak pedig már halálos áldozata is van. A népharag eredetileg a tömegközlekedés díjainak emelése ellen irányult, azóta azonban több, a brazilokat már régóta nyomasztó probléma előkerült a tüntetéseken: az alacsony színvonalú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés