Előfizetői tartalom

Kivégezték az OTP-t, nem volt mi megállítsa az MTelt

Portfolio
Feszült várakozás előzte meg Ben Bernanke szerdai sajtótájékoztatóját, mely során a jegybankelnök az amerikai pénznyomda az év második felében vagy a következő év elején esedékes lassítását helyezte kilátásba. A befektetők nem örültek a bejelentésnek, így a nemzetközi tőkepiacokon meredek esés bontakozott ki, mely a BUX-ot is magával rántotta. A hazai börze azonban már a hét első felében is igen gyengén teljesített, miután Varga Mihály újabb egyenlegjavító intézkedéseket jelentett be. Mindezek fényében a blue chipek igen gyenge hetet zártak: a Magyar Telekom és az OTP is közel 10 százalékot zuhant.

A Fed-re figyeltek a befektetők Bár a héten első felében is több fontos makroadat érkezett, a befektetők az amerikai jegybank keddi és szerdai ülésére illetve az azt követő Ben Bernanke sajtótájékoztatóra fókuszáltak. A Fed elnöke megerősítette azokat a piaci híreket, hogy az amerikai jegybank már az év második felében illetve a következő év elején mérsékelheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés