Előfizetői tartalom

Az amerikai makroadatokra figyel a piac (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló héten fennmaradhat a bizonytalan piaci környezet, továbbra is a Fed kötvényvásárlási programjával kapcsolatos várakozások és a Kínai bankrendszer felől érkező nyugtalanító hírek a legfontosabb piacmozgató tényezők. A befektetők okkal aggódhatnak, hiszen a válság kirobbanása óta elsősorban a jegybanki likviditásnövelő lépésekre, másrészt pedig Kína robusztus növekedésére támaszkodtak a piacok és most mindkét pillér megtörni látszik. Az Egyesült Államokból azonban több fontos makrogazdasági adat is érkezik, és ha ezek alátámasztják a kedvező növekedési kilátásokat, nyugalmat hozhatnak a részvénypiacokra is.

-Kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa újabb 25 bázisponttal, 4,25%-ra mérsékelheti az irányadó rátát. -Több, a fogyasztáshoz köthető makrogazdasági adat is napvilágot lát az Egyesült Államokban a héten. -Szerdán az első negyedéves GDP-adat végleges számait közlik a tengerentúlon, a 2,4%-os növekedés megerősítése várható. -Európában várhatóan tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés