Előfizetői tartalom

Túljárnának az EU eszén a kínai napelemgyártók

Portfolio
Június 6-ától átmeneti büntetővámot vetett ki az Európai Unió a kínai napelemekre, ugyanis a távol-keleti gyártók a jelentős állami támogatás révén dömpingáron kínálják termékeiket. Bár a kereskedelmi háborúval is fenyegető konfliktus megoldásán már dolgoznak a politikusok, a kínai gyártók igyekeznek felkészülni a legrosszabb esetre is. Ennek fényében pedig a gyártást más országokba helyezik át, mely révén mentesülnek a kivetett vámok megfizetése alól - írja a Bloomberg.

Nézeteltérések a kínai-európai kereskedelemben Június 6-án lépett hatályba az az ideiglenes 11,8 százalékos büntetővám, melyet az Európai Unióba érkező kínai napelemekre vetettek ki, mivel a távol-keleti gyártók az állami támogatások révén jóval a bekerülési költségek alatt hozzák Európába termékeiket, ami lehetetlenné teszi az uniós vállaltokat és munkahelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés