Üzlet

Az e-útdíj elhalasztását kérik a fuvarozók

MTI
A fuvarozók arra kérik a kormányt, hogy az e-útdíjat csak egy hónapos tesztidőszak után indítsa be, ellenkező esetben akár áruellátási problémák is jöhetnek az országban - írja a csütörtöki Napi Gazdaság.
A magyarországi fuvarozói érdekképviseletek közösen kezdeményezték a két illetékes miniszternél, hogy az e-útdíj rendszerét ne indítsák el július 1-jén - mondta a Napi Gazdaságnak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. A fuvarozók szerint legalább egy hónap tesztidőszak kellene, amíg teljesen elkészül a rendszer.

Eredetileg a kabinet is hasonló időtartammal kalkulált: egy februári kormányhatározat szerint a tesztüzem indításának határideje június 5. lett volna, amit július 1-jén követhet a teljes rendszer startja.

A Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU) szintén halasztási kérelemmel fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetőjéhez, mondván: a rendszer technológiailag még nem kész az indulásra, és a külföldieknek sem volt módjuk a megfelelő felkészülésre.

Szombaton ülésezhet a kormány, ahol felmerülhet a halasztási kérelmek ügye is, a végső szót Orbán Viktor miniszterelnök mondja ki. Az NFM a lap kérdésére azt közölte, hogy a szombati kormányülésen az eredeti szándékot megmásító döntés nem várható. Ha így lesz, a rendszert élesben kell tesztelniük a fuvarozóknak - írja a Napi Gazdaság.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
BÉT