Előfizetői tartalom

Újabb frontot nyit Kína a kereskedelmi háborúban

Portfolio
Tovább szélesedik az EU és Kína között folyó kereskedelmi háború, ugyanis az ázsiai ország újabb frontot nyitott a küzdelemben. A kínai kereskedelmi minisztérium ma bejelentette, hogy megemeli az EU-ból érkező vegyi anyag, a toluidinre kivetett adójának mértékét. Ez elsősorban a német vegyipari vállalatokat érinti érzékenyen, amit jól tükröz ezen a cégek árfolyamának nyitás óta tartó zuhanása - írja a FinanzNachrichten.

Kína újabb frontot nyitott Kínában a kereskedelmi minisztérium bejelentette, hogy 36,9 százalékra emeli az Európából érkező vegyi anyag, a toluidinre kivetett adójának mértékét. Ezzel egy újabb front nyílik az EU és Kína közötti kereskedelmi háborúban. Kína véleménye szerint ugyanis az országba érkező anyag, amit festékek és gyomirtók előállításra használnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés