Előfizetői tartalom

Aggasztó folyamatok a kötvénypiacon - Mi lesz a tőzsdékkel?

Portfolio
Az elmúlt években a részvénypiac teljesítménye és a Fed mérlegfőösszegének alakulása között igen szoros pozitív kapcsolat volt megfigyelhető, ami a jövőben már sérülhet. A részvénypiaci befektetők szempontjából az egyik leginkább aggasztó, hogy a kötvénypiacon fontos változások rajzolódnak ki, a hozamok elmúlt években látott csökkenő trendje megtörni látszik. Vagyis hiába emelkedik majd tovább a Fed mérlegfőösszege, ebből a befektetőknek nem feltétlenül kell további hegymenetet vizionálni a tőzsdéken.

Bernanke megijesztette a befektetőket Kína mellett a legfőbb téma most a piacokon a Fed eszközvásárlásainak várható csökkenése, az ezzel kapcsolatos várakozásokat Ben Bernanke legutóbbi szavai igencsak fokozták. Bár hivatalos döntés nincs, az amerikai jegybankelnök úgy fogalmazott, a QE mértéke az év második felében csökkenhet. Az is fontos mozzanat volt a legutóbbi kamatdöntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés