Előfizetői tartalom

NFM: alternatív megoldást keresünk az azeri gáz beszerzésére

Portfolio
Magyarország tudomásul veszi a Shah Deniz konzorcium döntését, ugyanakkor annak a lehetőségét is megvizsgálja, hogy a belső piaci integráció előrehaladtával a már létező vezetékeken és interkonnektorokon keresztül Magyarországra is érkezzen azerbajdzsáni eredetű földgáz - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Magyarország támogatja a további Kaszpi-tengeri földgázmezők fejlesztését, hiszen érdeke, hogy azokon mielőbb elinduljon a kitermelés - fűzték hozzá. Az ellátásbiztonság, diverzifikáció és belső energiapiaci integráció továbbra is a nemzeti energiapolitika meghatározó elemei maradnak. A hazai gáztárolók állami tulajdonba vételével, az elmúlt években megvalósult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés