Előfizetői tartalom

Leigázta Európát a Samsung

Portfolio
A legújabb adatok szerint Európában egyre nagyobb részesedést ér el a Samsung, a május végéig eltelt három hónap során az eladott okostelefonok fele Samsung volt. Európában az android oparációs rendszer ennek is köszönhetően már 70,4%-os piaci részesedést tudhat magáénak, míg az iOS 17,8%-kal állt a második helyen. Az európai piac viszont nem egységes, például a briteknél egyre jobban jön fel a Sony, amely korábbi Samsung ügyfeleket tud magához átcsábítani. Amerikában sokkal kiélezettebb a verseny az android és az iOS között, utóbbi a T-Mobile-lal kötött egyezség alapján tud lépést tartania a riválissal.

A Kantar Worldpanel ComTech friss adatai szerint a 2013 májusáig eltelt három hónapban az Európában értékesített okostelefonok közel fele Samsung volt. A gyártó menetelése odáig vezetett, hogy öt kulcsfontosságú európai piacon az android operációs rendszer részaránya 70,4%-ra emelkedett, míg egy évvel ezelőtt 61,3%-ot láthattunk. Külön érdekesség, hogy az európai piacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés