Előfizetői tartalom

Drágább lesz a repülés?

Portfolio
Tavaly szeptember óta először lépte át az olaj árfolyama a 100 dolláros határt. Ennek kapcsán a Nemzetközi Légiszövetség (IATA) elnöke a CNBC-nek adott interjújában felhívta a figyelmet arra, hogy a magas olajárak magasabb repülőjegy árakhoz vezethetnek. A szektor az elmúlt években nem az erős profitabilitásáról volt híres, így érthető, hogy a légitársaságok át akarják hárítani a növekvő költségeket. Viszont kérdés, hogy a verseny közepette ki mikor lépi ezt meg.

A jegyárak emelkedésében csapódhat le a magasabb olajár "Bármilyen tényező, ami az olajár emelkedéséhez vezethet, aggodalomra adhat okot az iparági szereplőknek. A költségeink harmadát az üzemanyag teszi ki, így akármilyen szintű olajár-emelkedésnek megérezzük a hatásait" - mondta a IATA igazgatója, Tony Tyler. Hozzátette, hogy a légitársaságok át akarják hárítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés