Előfizetői tartalom

Eladni nem kell félnetek jó lesz - Újra lecsaphat a medve

Portfolio
A május második fele óta jelentősen romlott az amerikai tőzsdék hangulata, az S&P 500 mintegy 7%-os esett a történelmi csúcsához képest, június végére azonban mintha alábbhagyott volna az esés lendülete ezzel párhuzamosan pedig az emelkedést várók aránya is megugrott. Nyugalomra azonban semmi okunk sem lehet, hiszen az AAII legutóbbi felmérése szerint több mint két éve nem látott hangulatjavulás követezett be a legutóbbi héten, ami további muníciót adhat a medve tombolásához. Ráadásul most egy újabb indikátor is túlzott optimizmusról árulkodik, a részvénypiacok kockázati prémiuma ugyanis bő egy éve nem látott mélységbe zuhant.

Múlt hét második felében az összeomlás széléről táncolt vissza az S&P 500, a rövid távú csökkenő trend, a rés és az 50 napos mozgóátlag hármasa fölé viszont még képtelen volt visszaverekdni magát az index, ami rossz ómen a folytatást tekintve. Az RSI indikátor eközben eltávolodott a túladott zónától, ami lehetőséget ad a további esésre, míg az MACD éppen most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés