Előfizetői tartalom

Elindult a magyar mobiltárca tesztje - Így működik majd

Portfolio
Elindult az érintésmentes mobilfizetést lehetővé tévő mobiltárca tesztelése Magyarországon - jelentette be a Mobiltárca szövetség főtitkára, Lemák Gábor. Az alkalmazás segítségével a plasztikokat egyetlen helyen, egy okostelefonban elhelyezve lehet majd tárolni. Így a különböző bankkártyákat, kuponkártyákat, beléptetőkártyákat, pontgyűjtőket, illetve akár a bérleteket és jegyeket is virtualizált formában, érintésmentes fizetésre és belépésre is lehet majd használni. A teszt három hónapig tart majd, a pilot után pedig további fél évig csiszolgatják az alkalmazást a piaci bevezetés előtt. A tárca használata ingyenes lesz, egyelőre az OTP Bank ügyfelei vehetik majd igénybe, de további bankokkal is folynak már a tárgyalások a megoldás bevezetéséről.

Magyarországon is lesz mobiltárca Az NFC (érintésmentes fizetést lehetővé tévő) technológia telefonba építésével egy ügyfél összes bankkártyája egyetlen eszközzel helyettesíthetővé válik. Az így virtualizált bankkártyákkal érintésmentes fizetést is lehet végezni, emellett hűségkártyákat, kuponkártyákat, beléptető-kártyákat és akár bérleteket, és jegyeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés