Előfizetői tartalom

Lecsap a hackerekre az unió - Éveket ülhetnek a hűvösön

Portfolio
Az Európai Unió területén jóval szigorúbb szabályokat vezetnek annak érdekében, hogy az utóbbi időben különösen megszaporodó internetes támadások és visszaélések számát visszaszorítsák - olvasható az Európai Parlament magyarországi tájékoztatási irodájának oldalán. Az új szabályokról informálisan már meg is állapodott az EP a Tanáccsal. A botnetek létrehozóit akár három évre is leültethetik, a kiemelten fontos infrastruktúrák elleni támadásokért pedig akár 5 éves börtönbüntetés is járhat.

Az egyelőre csak informálisan elfogadott irányelv-tervezet előírja, hogy "a tagállamoknak az adatok elleni támadások elkövetőire, az adatforgalomhoz jogtalanul hozzáférőkre, vagy az ilyen bűncselekmények elkövetői által használt eszközök létrehozóira és forgalmazóira kiszabott szabadságvesztés felső határát legalább két évben kell rögzíteniük" - olvasható a honlapon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés