Előfizetői tartalom

A napelem-háború megoldására törekszik Kína

Portfolio
Kína mennyiségi korlátot és minimum árat hajlandó meghatározni az EU-ba irányuló napelem-exportra, hogy ezzel enyhítse, illetve lehetőség szerint megoldja az Unió és a legnagyobb ázsiai gazdaság közti kereskedelmi konfliktusokat, melyek potenciálisan nagy költségekkel járnának a felek számára - számolt be a Shanghai Securities News.

A javaslat szerint Kína éves szinten 10 gigawattban maximálná az EU-ba exportált napelemek összteljesítményét, és wattonként 0,5 eurós minimum árat határozna meg. Cserébe viszont azt szeretnék, ha az EU nem vessen ki vámot a Kínából importált napelemekre, vagy ennek mértéke csak alacsony legyen. Folyik a kereskedelmi háború Az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés