Előfizetői tartalom

Leválasztották a magyar tőzsdét - Mennyire lehet ez tartós?

Portfolio
Az utóbbi hetekben/hónapokban egyre többször fordult elő, hogy a hazai piac nem mozgott együtt a nemzetközi piacokkal, azaz nem tudott profitálni a külföldi börzék optimista hangulatából, illetve amikor a nyugati indexek estek, a hazai piac emelkedett. Az alábbi cikkünkben a BUX és a budapesti blue chipek együttmozgását vizsgáltuk meg az S&P 500-zal és a DAX-szal. Vizsgálódásunkban arra jutottunk, hogy bár rövid, pár hónapos időtávon előfordulnak szélsőséges esetek, túlnyomórészt azonban pozitív együttmozgás figyelhető meg a hazai benchmark, illetve a blue chipek és a két fejlett piaci tőzsdemutató között.

Hogy fest a korreláció? Az utóbbi hónapokban a hazai index több alkalommal is szembement a nyugati társaival, illetve csak részben tudta követni azokat. Az alábbi cikkünkben azt vizsgáltuk meg, hogy a BUX, hogy mozgott együtt a fontosabb nemzetközi indexekkel, valamint ugyanezt megnéztük a hazai blue chipek esetében is. Bár összességében elmondható, hogy hosszabb távon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés