Előfizetői tartalom

Aranykor köszönthet az autókölcsönzőkre

Portfolio
A válság több iparágat is átalakított, a gyenge vállalatok elhullottak, az életben maradt cégek pedig sok esetben ma már erősebbek, mint 2007 előtt. Jó példa erre az amerikai autókölcsönző szektor, ahol a versenytársak gyengélkedése és a szektor konszolidációja mellett három nagy vállalat, az Enterprise, a Hertz és az Avis erősödött meg. Úgy tűnik, hogy ezek a cégek a gazdaság bővülésével még erősebbek lesznek, árazási erejük és ezzel együtt profitabilitásuk javul. Kérdés, érdemes-e a részvényeiken keresztül részt venni a sikereikben.

Féktelenül száguldó autókölcsönzők Hamarosan beindul az északi féltekén a nyári turistaszezon, így az USA autópályáit is ellepik a bérelt autók, mely újabb lökést adhat a nagy tengerentúli autókölcsönzők megtáltosodott árfolyamának. Az utóbbi szűk egy évben a két nagy tőzsdén is forgó amerikai autókölcsönző (Hertz és Avis Budget Group) több mint megduplázta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés