Előfizetői tartalom

Ismét az amerikai vállalatokra figyel a piac (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló héten egyértelműen a második negyedéves vállalati jelentési szezonra irányul a legnagyobb figyelem. A javuló amerikai makrogazdasági adatok egyre inkább azt valószínűsítik, hogy a Fed mérsékelni fogja kötvényvásárlási programjának méretét, így a részvénypiacok jó teljesítménye mögötti egyik fő pillér inogni kezdett. Ennek következtében pedig az előző negyedévekben megszokottnál sokkal nagyobb hangsúlyt kaphatnak a vállalati eredmények, hiszen a befektetők innen várnak visszaigazolást, és egy gyengébb jelentési szezon könnyebben kihúzhatja a talajt a börzék alól.

A hagyományoknak megfelelően a második negyedéves gyorsjelentési szezont az Alcoa, a világ legnagyobb alumíniumgyártó vállalata nyitja meg, hétfőn piaczárás után. A piaci várakozások 6 centes részvényenkénti profitról és 5,85 milliárd dolláros árbevételről szólnak. A héten kiemelkednek még a pénteken piacnyitás előtt jelentő pénzügyi óriások, a J.P. Morgan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés