Előfizetői tartalom

Gyanús jelek a magyar tőzsdén - Mire készülnek a profik?

Portfolio
A vezető hazai részvények relatív alakulását szemlélve arra lehetünk figyelmesek, hogy a Magyar Telekom és a Richter papírjai az utóbbi hetekben látványosan elváltak egymástól. Ezeket a folyamatokat persze a vállalatok kapcsán érkezett legutóbbi fundamentális hírek alátámaszthatják, azonban úgy gondoljuk, az intézményi befektetők emellett elkezdhettek spekulálni a soron következő féléves MSCI-felülvizsgálatra (ezt alapkezelői körökből származó információink is megerősítik). Ha ezen a Richter megugorja a lécet, az könnyen rossz helyzetbe hozhatja a Telekomot, így egyes szereplők a Richter papírok vásárlása mellett MTelekom eladási pozíciókat nyithattak.

Hogy teljesítenek a hazai nagypapírok? A 4 hazai blue chip idei évi relatív teljesítményét szemlélve lényeges különbségek láthatók: az OTP magasan veri a mezőnyt, a bankpapírok közel 20%-os emelkedést tudtak felmutatni, míg a Magyar Telekom lemaradó volt, itt közel hasonló mértékű árfolyamesést tapasztalhattak a befektetők.Az egyes részvényeket elnézve látványos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés