Üzlet

Nagy terhet vesz a vállára a Ford

Hámor Iván
Az idei év második felében érkező új Ford Transit Connect innovatív raktéri megoldásai révén még egyszerűbbé válik a hozzáférés és a pakolás a kategória egyik legrugalmasabban alakítható rakodóterében: kategóriájában ez lesz az egyetlen áruszállító, amely terjedelmes, lapos tárgyak szállítására is alkalmas, emellett pedig egy Euro raklap is beemelhető a raktérbe az oldalajtón keresztül. A Kombi változat hátsó üléseinek ledöntésével különlegesen sík padlójú rakodótér alakítható ki. A Transit Connect válaszfalában kialakított rakodónyílás révén az autóban szokatlan formájú, akár 3,4 méter hosszú tárgyak is elférnek.
Az új Transit Connect kategóriaelső teherbírása jelentős könnyebbséget jelent a vízvezeték-szerelők, villanyszerelők és más, jozzájuk hasonlóan hosszú tárgyakat szállító vállalkozók munkavégzésében: a még idén bemutatkozó modell válaszfalában kialakított rakodónyílás és a felhajtható első utasülés révén akár szokatlan formájú és terjedelmes tárgyak szállítására is alkalmas, a hosszú tengelytávú (L2) változat pedig a kategória legszélesebb rakodónyílását kínálja, így az autóba az oldalsó tolóajtón keresztül is beemelhető egy Euro raklap.

Nagy terhet vesz a vállára a Ford
Az acélból készül, tömör válaszfal felső részének különleges kialakítása egyedi képességgel ruházza fel az L2 áruszállítót, mivel így rakterében 2,4 x 1,4 méteres lemezek (pl. gipszkarton vagy OSB lapok) is elférnek, a Kombi L2 modellváltozat dönthető hátsó ülésrendszere révén pedig sík csomagtérpadló alakítható ki.

"Alaposan megfigyeltük, hogyan rakodnak autóikba ki és be a kereskedők, hogy megbizonyosodjunk arról: az új Transit Connect pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell." - árulta el Stephen Lesh, a Transit Connect programvezető főmérnöke. "Ez az áruszállító minden feladatra készen áll. Gond nélkül elszállítja a szerszámokat és az anyagokat - közben pedig a munkatársak is biztonságban és kényelmesen utazhatnak."

Nagy terhet vesz a vállára a Ford
A Ford mérnökei innovatív rakodónyílás-rendszert terveztek, hogy a Transit Connect (L2) vezetője akár 3,4 méter hosszú tárgyakat is biztonságosan szállíthasson (például csöveket vagy padlódeszkákat), de a rövid tengelytávolságú (L1) változatba is befér egy 3,0 méteres rakomány. Ehhez egy újszerű, zsanérozott rakodónyílás-ajtó és egy különleges "lehajtható-süllyeszthető" rendszerű első utasülés kifejlesztésére volt szükség, a műszerfalat pedig úgy kellett kialakítani, hogy a hosszú tárgyak becsúszhassanak alá. A rakodótér alapfelszereltségének részét képezik a derék- és vállmagasságban felszerelt csomagrögzítő pontok, amelyek segítségével könnyebben rögzíthetők és szállíthatók a különféle állványok és rácsszerkezetek. Az autó mobiliroda-jellegét erősíti a Ford SYNC csatlakozási rendszer és a tárolóhelyek bősége; a ledönthető utasülés munkaasztalként szolgálhat, az ülőlap felhajtása után pedig további rakodórekeszhez lehet hozzáférni. A Kombi és a duplakabinos áruszállító modellváltozatokban rugalmasan variálható hátsó üléssor és raktérelválasztó háló található; az L2 kivitel a kategóriában egyedülálló, síkba dönthető második és harmadik üléssort kínál.

Nagy terhet vesz a vállára a Ford
A vadonatúj Transit Connect áruszállító rakterének teljes kapacitása 2,9 m3 (L1) illetve 3,6 m3 a beépített válaszfallal, míg a válaszfal nélkül - az első rakodótérrel együtt - 3,7 m3 (L1) illetve 4,4 m3 (L2) a SAE szabvány szerint. Az áruszállító maximális teherbírása eléri az 1000 kilogrammot, ami a kategória legjobb értéke. Az új modell várhatóan még 2013 előtt megjelenik a márkakereskedésekben.
forintarfolyam
BET
shutterstock_1077839366
hr munkaerő
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Britain's Prime Minister Boris Johnson arrives to welcome the Emir of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani for bilateral talks at 10 Downing Street.
Commerzbank
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET