Előfizetői tartalom

Már kora reggel nagyot rántottak az aranyon

Portfolio
A reggeli órákban feltámadt a sárga nemesfém árfolyama, annak ellenére, hogy a tegnap este publikált Fed jegyzőkönyv szerint az előző kamatdöntő ülésen a jegybankárok fele már azon a véleményen volt, hogy az eszközvásárlási programot idén le kell állítani. A befektetőket vélhetően az nyugtathatta meg, hogy Ben Bernanke szavai szerint a rekord alacsony alapkamat a Fed munkaerőpiaci céljainak elérése után is maradhat. Az arany árfolyama a csütörtök reggeli kereskedésben már több mint 2 százalékkal került az előző záróára felé.

Azt követően, hogy Ben Bernanke legutóbbi Fed kamatmeghatározó ülés utáni sajtótájékoztató során az eszközvásárlási program keretének idei visszavágásáról beszélt, az arany meredeken esni kezdett, a sárga nemesfém árfolyama 1 200 dollár alá is benézett. Az új lokális mélypontról azonban felpattant a sárga nemesfém árfolyama, mely jelenleg 1 300 dollár felé tart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés