FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Javul a helyzet Egyiptomban - Ralizik a MOL nagytulajdonosa

Portfolio
A feszültségek oldódni látszanak Egyiptomban, a CDS-felárak a múlt hét során érezhetően csökkentek, melyben nagy szerepet játszhat, hogy Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok és Kuvait összességében 12 milliárd dollárnyi támogatást nyújtottak az országnak. Mindez szakértők segíthet abban, hogy Egyiptom visszafizesse kintlévőségeit, ez pedig kedvező hatással lehet az olyan cégekre, mint például a Dana Gas, melynek Egyiptom meghatározó piaca.

Enyhülnek a feszültségek A közelmúltban ismét kiéleződtek a belpolitikai feszültségek Egyiptomban, ami a nemzetközi piacokra is érezhető hatást gyakorolt, az olaj árfolyama jelentősebb emelkedést produkált a kínálat oldali feszültségek fokozódása következtében. Egyiptom kapcsán a félelmek mostanra enyhülni látszanak, amit jól mutat, hogy az 5 éves CDS-felár múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés