Előfizetői tartalom

A mobil forradalomból húz hasznot az eBay

Portfolio
Közel 6%-ot zuhant az eBay árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette második negyedéves számait. Bár a lezárt negyedév eredményei megfeleltek az elemzői várakozásoknak, a megfogalmazott kilátások csalódást okoztak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be az eBay a második negyedévre és az egyszeri tételek hatásait kiszűrve a nettó profit is 13%-kal ugrott meg. - A növekedés elsődleges hajtóerejét továbbra is az online fizetési üzletág jelenti, az online aukciós üzletág teljesítménye kisebb csalódást okozott. - A menedzsment a folyó negyedévre és a teljes évre is az elemzői várakozásnál gyengébb prognózisokat fogalmazott meg.

Tovább hasít a PayPal Folytatódott a kétszámjegyű növekedés a második negyedévben az eBay-nél: a társaság bevétele 14%-kal ugrott meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. Minden üzletág bevételnövekedésről számolt be, leginkább azonban az online fizetési megoldásokat kínáló PayPal biztosította a növekedést: 20%-os bevéldinamikát könyvelt el. Az online...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés