FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

A táblagépek miatt szenved a Microsoft

Portfolio
Több mint 6%-os zuhanással reagált a Microsoft árfolyama tegnap a társaság második negyedéves gyorsjelentésére a zárás utáni kereskedésben. A cég a személyi számítógépek piacának gyengélkedését érzi negyedévek óta folyamatosan. Bár a bevétel szintjén növekedésről számolt be a Microsoft, az elemzői konszenzustól elmaradt. Különösen nagy csalódást okozott a profit alakulása: egy részvényre jutó eredménye az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 52 cent lett, míg a piacok 75 centre számítottak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Bevételnövekedésről és a nettó eredmény szintjén is javulásról számolt be a Microsoft a második negyedévben, az elemzői várakozásokhoz képest azonban csalódást okozott. - A negyedévben 900 millió dolláros költséggel nézett szembe a Microsoft készletátértékelések miatt, amit elsősorban a Surface táblagépek árának csökkentése okozott. - A Windows-divízió volt az egyetlen üzletág, ahol nem tudott bevételnövekedést elérni a cég.

A PC-piac gyengélkedése miatt szenved a Microsoft Negyedévek óta a személyi számítógépek piacának gyengélkedésétől szenved a Microsoft, ami a második negyedévben is nyomást gyakorolt az eredményekre. A PC-eladások folyamatosan csökkennek a világban, köszönhetően a táblagépek elterjedésének, amelyek konkurenciát jelentenek a laptopoknak, a notebookoknak, a netbookok piacát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés