Előfizetői tartalom

Ezt benézte a bróker - Hatalmas bukta lett a vége

Portfolio
A tokiói legfelsőbb bíróság jóváhagyta azt a korábbi ítéletet, amely szerint a tokiói tőzsde (Tokyo Stock Exchange - TSE) 10,7 milliárd jent köteles fizetni a Mizuho brókercégnek egy 2005-ben elkövetett óriási baklövés miatt. A Mizuho egyik kereskedője egy elhibázott megbízást adott be a tokiói tőzsdén, amelyet a tőzsdei terminálban bekövetkezett hiba miatt nem tudtak visszavonni - írja a finextra.com.

A Mizuho Securities brókercég egyik kereskedője 2005-ben óriási hibát vétett, amikor ahelyett, hogy egyetlen J-Com részvény eladására adott volna megbízást 610 ezer jen áron, 610 ezer J-Com részvény eladását kezdeményezte 1 jen áron.A félreütött megbízást természetesen azonnal észlelték a brókercégnél, azonban a tokiói tőzsde kereskedési rendszerében bekövetkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés