Előfizetői tartalom

Óriási üzlettel függetlenítené magát a piacvezető játékgyártó

Portfolio
Függetlenedik az Activision Blizzard a Vivenditől, miután a játékfejlesztő illetve az Activision vezérigazgatójához köthető csoport mintegy 8,2 milliárd dollárért vásárolnák vissza a Vivendi 61 százalékos részesedésének jelentős részét. A hírt láthatóan örömmel fogadták a befektetők, hiszen a Vivendi árfolyama több százalékkal került feljebb a pénteki kereskedés elején, míg az amerikai piacok zárva tartása miatt az Activision-részvényesek egyelőre nem tudtak reagálni.

Függetlenedik az Activision Újabb, óriási üzlet került kilátásba, ugyanis a hírek szerint a Call of Duty és a World of Warcraft fejlesztője, az Activision Blizzard visszavásárolná a Vivendi 2007-ben vásárolt közel 61 százalékos Activision részesedésének jelentős részét. A tranzakcióban az Activision 5,83 milliárd dollárt (1,2 milliárd dollár készpénz és 4,6 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés