Előfizetői tartalom

Kevesebbet keresett a Ryanair

Portfolio
Kétszámjegyű mértékben esett az ír diszkont légitársaság, a Ryanair nettó profitja a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ez részben az üzemanyagárak emelkedésével, részben pedig a korai húsvéti ünnepekkel indokolható, de a francia légiirányítók sztrájkja is kedvezőtlenül érintette a céget. A részvények 2,5%-kal kerültek lejjebb a ma délelőtti kereskedésben a negyedéves eredményekre. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az utasforgalom emelkedett a második negyedévben év/év alapon, viszont az átlagos jegyárak csökkentek. - A bevételek szintjén 5%-os növekedést könyvelt el a Ryanair. - Az adózás utáni eredmény 21%-kal esett az előző év azonos negyedévéhez képest. - A menedzsment 2018-ra 20%-os piaci részesedést célzott meg az európai rövid távú járatok piacán. - A vezetőség további profitnövekedésre számít idén a tavalyi rekordév után.

Csökkennek a jegyárak Kismértékű bevételnövekedésről számolt be a Ryanair a második negyedévre az előző év azonos időszakához viszonyítva, a diszkont légitársaság bevételei 5%-kal emelkedtek. A légitársaság 3%-kal szállított több utast a harmadik negyedévben, mint a bázisidőszakban, viszont az átlagos jegyárak 4%-kal csökkentek a korai húsvét miatt, amely így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés