Előfizetői tartalom

Bedobták a törölközőt a Magyar Telekom részvényesei

Portfolio
Újabb mélypontra esett ma a Magyar Telekom részvények árfolyama, úgy tűnik, a befektetők megunták a kormány sorozatos lépéseit, amellyel a távközlési szektor terheit emelik. A Magyar Telekom az elmúlt években különadót, távközlési adót és közműadót is fizetett, ami jelentősen rontotta a vállalat profitabilitását, emiatt a társaság osztalékának és részben az energia kiskereskedelemre is építő üzleti modelljének a fenntarthatósága is sérült. Ma ismét bedobták a törölközőt a befektetők, meredeken esik az MTel részvények árfolyama. A papírok kifejezetten olcsók, most mégsem érdekel senkit, mekkora osztalékhozammal kecsegtet és milyen alacsony szorzókon forognak a Magyar Telekom részvények.

Kilóg a sorból a Magyar Telekom A Magyar Telekom a közel 4 százalékos esése miatt a leggyengébben teljesítő blue chip a BÉT-en, sőt a régiós szektortársakat tekintve is a sereghajtó, igaz a felvásárlási hírekre emelkedő cseh Telefonica kivételével a többi társaság részvényeinek árfolyama is esik, igaz jóval kisebb mértékben, mint a Magyar Telekomé.Miért zuhan a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés