Üzlet

Csökkenthető a balesetek száma

Portfolio
A közlekedési balesetek mintegy 90%-a a gépjárművezetők figyelmetlensége és felelőtlensége miatt történik - ezt támasztják alá a KSH éves baleseti statisztikái, valamint a LeasePlan Hungária Zrt., hazánk egyik vezető gépjármű- és flottakezelő vállalatának tapasztalatai is megerősítik a negatív tendenciát. A megfelelő vezetési technika elsajátításával azonban ez az arány javítható.
2012-ben több mint 15 ezer személysérüléses közúti baleset történt, melyek okai között elsőként a gyorshajtás (27 %), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (24 %), harmadikként pedig a kanyarodás szabályainak meg nem tartása (15 %) szerepelt a KSH elmúlt évre vonatkozó felmérésében. Ezeken túl a baleseteket sokszor a hiányos technikai tudás, valamint a rosszul megválasztott reakciók okozzák.

"Minél gyakorlottabb egy vezető, annál rutinosabban képes osztályozni a beáramló információtömeg egyes elemeit. A balesetmentes közlekedés érdekében azonban be kell látni, hogy hosszú évek vezetési tapasztalata önmagában még nem biztosíték semmire; a gépjárművezetés minden körülmények között egész embert kíván. A mindennapokban a figyelmet leginkább a sebesség helyes megválasztására, illetve az autóstársakkal való megfelelő kommunikációra kell fordítani. A hangsúly itt is a megelőzésen lenne. A vezetéstechnika tanfolyamokon, elméleti és gyakorlati oktatás keretében a gépjárművezetők jobban megismerhetik autójuk menettulajdonságát, megtapasztalhatják a jármű viselkedését a különféle útfelületeken. Speciális pályákon lehetőségük nyílik tökéletesíteni vezetéstechnikai ismereteiket, illetve a gyakorlati tudás megszerzésével gyorsabban és magabiztosabban reagálhatnak az olyan váratlanul fellépő helyzetekre is, mint például a durrdefekt vagy a kisodródás" - beszél a tréning alapjairól Gazsi Júlia, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője.

Csökkenthető a balesetek száma
A több mint félezer ügyfelet kiszolgáló LeasePlan Hungária Zrt. a Hungaroringen működő tanpályával karöltve évek óta rendszeresen szervez vezetéstechnikai tréningeket flottapartnerei gépjárművezetőinek. "Elkötelezettek vagyunk a biztonságos és egyben költséghatékonyabb gépjárműhasználat mellett. Ezért is ajánljuk a cégautót vezetők körének valamely vezetéstechnika tanfolyam elvégzését. Az ott megszerzett tudás és tapasztalat segítségével és alkalmazásával, nem csupán a balesetekből származó károk mérséklődhetnek, de az üzemanyag-fogyasztás optimalizálásával a CO2 emisszió csökkentésében is nagy szerepet játszik a helyes vezetési technika" - mutat rá a tréning fontosságára Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója. "Örömünkre szolgál az is, hogy idén június-július hónapban 72 gépjárművezető sajátította el általunk kezelt flottaautójával a fél- illetve 1 napos tanfolyamok ismeretanyagát, és oldotta meg sikerrel a pálya kihívásait, méghozzá élvezettel, különleges élményekkel gazdagodva."

Legutóbb a nagyobb flottaparkkal rendelkező Robert Bosch Kft. 20 munkatársa szerezhetett tapasztalatot egy félnapos tréning alkalmával. Közülük sokan most először jártak ilyen tanfolyamon. "Rengeteg új információval találkoztam, az üléspozíció beállításától a szabályos és hatékony kormányfogáson és a helyes fékezési technikán át a megfelelő mértékű és időbeni kormánykezelésig. Rendkívül hasznosnak tartom a tanfolyamot, hiszen szakértők segítségével készülhettünk fel a későbbi közlekedési eseményekre, illetve az ott megfelelő viselkedésre" - beszél a tapasztalatairól Ágói Zoltán, a Bosch Magyarország sales controller munkatársa.

A vezetéstechnikai tréning egyik célja, hogy csökkenjenek a flottán belüli balesetek és káresetek. "Tanulságos és érdekes volt látni azt, hogy ugyanaz az autó már nagyon kis sebességkülönbség mellett is mennyire másként reagál ugyanarra a feladatra, illetve mennyire más a fékút például száraz és vizes úton. A későbbiekben igyekszem majd átvenni azokat a vezetési technikákat, melyek a mindennapi közlekedés során a segítségemre lehetnek, például az üléshelyzet helyes felvétele vagy a megfelelő kormányfogás" - mondja Savic-Hideg Zsanett brand manager.
elektromosroller
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
elektromosroller