Előfizetői tartalom

Fontos esemény jön augusztusban - Izgulhat a Magyar Telekom?

Portfolio
Júliussal lezárult az MSCI soron következő index-felülvizsgálata során figyelembe vett időszak, a társaság a hónap utolsó 10 kereskedési napjának valamelyikét használja majd fel az egyes részvények piaci kapitalizációjának számításához. Nem titok, hogy idehaza a Magyar Telekom miatt izgulhatnak elsősorban a befektetők, miután elviekben a negyedéves felülvizsgálatok során is van lehetőség az egyes méretbeli szegmensek közti mozgásra. Meglátásunk szerint a hazai távközlési papírok ezúttal teljesíteni tudják még az MSCI Magyarország sztenderd indexben való maradáshoz szükséges feltételeket, azonban az elmúlt hónapokban látott árfolyam elmozdulások novemberre nem sok jót valószínűsítenek. A mostani kiesés esélye egyébként amiatt is igen alacsony, mert az MSCI irányelvei szerint a fejlődő piaci országindexek minimálisan 3 komponensből kell, hogy álljanak.

Véget ért a júliusi hónap, ez pedig azért lehet fontos a befektetőknek, mert a hónap utolsó 10 kereskedési napjainak árfolyamait veszi alapul a globális index-szolgáltató, az MSCI soron következő felülvizsgálata során. Az MSCI augusztusban publikálja majd a mostani negyedéves index-felülvizsgálat eredményeit, ami elsősorban a Magyar Telekom szempontjából lehet érdekes a részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés