Előfizetői tartalom

Az OTP-MOL páros rántotta magával a magyar piacot

Portfolio
Az ázsiai börzékhez hasonlóan az öreg kontinens piacain is erősödtek a vezető nyugat-európai indexek a kereskedés első szakaszában, amiben az eurózóna feldolgozóiparából érkező kedvező adatok is szerepet játszottak. A kezdeti lendület a kereskedés második felében is kitart annak köszönhetően, hogy a BoE és az EKB változatlanul hagyta irányadó alapkamatját, míg Mario Draghi sajtótájékoztatóján a piacok számára pozitív gondolatokat fogalmazott meg. Az amerikai indexek is erősödnek, amiben a fentieken túl nagy szerepe lehet annak is, hogy jó hírek érkeztek az ország munkaerőpiacáról. A kedvező nemzetközi hangulat ellenére a BUX gyengén teljesített, miután a Richter és a Magyar Telekom emelkedésének kedvező hatását a a többi hazai blue chip esése semlegesítette.

2013. augusztus 01. 17:18 Megosztás Nem sikerült szépítenie az OTP-nek A nemzetközi piacok erősödéséből a hazai index nem tudott profitálni csütörtökön, a BUX 0,9 százalékot esett a tegnapi záróértékéhez képest, amihez 5,3 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés