Előfizetői tartalom

Nagyot nőtt - Toyota RAV4

Hámor Iván
A Toyota RAV4 jelentősen felforgatta, megváltoztatta az emberek autóról alkotott képét. Mielőtt megjelent, a terepjárók azok voltak, aminek kinéztek, ezért hiába tetszettek sokaknak, a városi, országúti közlekedés során megkövetelt kompromisszumokra a vevők egy része - akik nem a terepjárás miatt vettek volna ilyen autót - nem volt hajlandó. A RAV4 azonban ötvözte a személyautók komfortját a terepjárós megjelenéssel. Ennek köszönhetően rövid idő alatt nagy sikert ért el, a második és a harmadik generáció pedig a céges flottákba is beszivárgott.

A kompakt, 3,96 méter hosszú, háromajtós "városi terepjáró" jelentősen különbözött a hagyományos 4x4-esektől. Az autó - amerikai léptékben - viszonylag kicsi, 2,0 literes motorját keresztben építették be az önhordó karosszériába, s az új jármű elöl-hátul független kerékfelfüggesztést kapott. Ezzel megszületett a kompakt SUV-kategória, amelyben ma már több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés