Előfizetői tartalom

Obama az Apple javára döntött a szabadalmi háborúban

Portfolio
Barack Obama felülbírálta az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (International Trade Commission -ITC) egyes Apple készülékeinek importjára vonatkozó tiltást, amely a héten lépett volna életbe a Samsung szabadalmi jogainak megsértése miatt - írja a Financial Times. Ronald Reagan idején, 1987-ben fordult elő utoljára, hogy az ITC döntését megsemmisítette az amerikai elnök.

Júniusban az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) úgy találta, hogy az Apple a Samsung fontos szabadalmi jogait sértette meg. Ezért az ITC megtiltotta az Apple egyes termékeinek importját Augusztus elejétől kezdve. A tiltás ezen a héten lépett volna életbe, azonban Obama felülbírálta a hatóság döntését arra hivatkozva, hogy az Apple embargóval érintett termékeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés