Előfizetői tartalom

Az orosz lehet Európa első számú autópiaca

Portfolio
A világ vezető autógyártói jelentős beruházásokat eszközöltek és jelentettek be az utóbbi években Oroszországban annak hatására, hogy az ország autópiaca évről évre egyre jobb teljesítményt nyújtott, valamint a helyi termelésnek köszönhetően jelentős többletköltségeket sikerült megspórolniuk a vállalatoknak. A legújabb statisztikák viszont azt mutatják, hogy visszaesett az új autók értékesítése az orosz piacon, és az idei évre vonatkozó várakozások sem kedvezőek. Mindezek ellenére a legtöbb piaci szereplő optimista az oroszországi autópiac jövőjét illetően, ráadásul az elemzői várakozások is kedvező képest festenek, a Boston Consulting Group véleménye szerint 2020-ig az orosz lesz Európa első számú autópiaca - írja az Automotive News Europe.

Csökkent az értékesítés Oroszországban A világ vezető autógyártói az elmúlt években egyre nagyobb mértékben növelték kapacitásaikat az országban annak hatására, hogy a 2009-es összeomlás után erőteljes növekedés volt tapasztalható az orosz autópiacon. Míg 2009-ben 1,5 millió autót adtak el az országban, addig tavaly ennek a mennyiségnek közel a dupláját sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés