Előfizetői tartalom

Szárnyalt a magyar tőzsde - A Richter-MOL páros vitte a prímet

Portfolio
A vezető nyugat-európai indexek kivétel nélkül erősödnek a csütörtöki nyitás óta, míg az amerikai indexek az előző napi záróértékeik közelében ingadoznak több tényező együttes hatására. Ezek közül a legfontosabbak: júliusban jelentősen csökkent a külkereskedelmi hiány Kínában, nőtt a német export júniusban, ami arra utalhat, hogy Európa legnagyobb gazdasága fellendülést mutat, ráadásul az amerikai munakerőpiacról is kedvező hírek érkeztek. A vezető indexek erősödése jótékonyan hatott a magyar piac szereplésére is, a fentieken túl a BUX erősödését segítette többek között a Richter, a MOL és a Magyar Telekom emelkedése. A távközlési vállalat árfolyama ugyanis erősödött annak köszönhetően, hogy az elemzői várakozásokat meghaladó második negyedéves számokat tett közzé a társaság.

2013. augusztus 08. 17:15 Megosztás Kiválóan teljesített a magyar piac A vezető nyugat-európai börzékhez hasonlóan a magyar tőzsde is erősödött csütörtökön. A BUX értéke közel 2,8 százalékot erősödött, amihez 8,4 milliárd forintos forgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés