Előfizetői tartalom

Újabb fejezet a "Tesla-sztoriban" - Felrobbant az árfolyam

Portfolio
Ismét nagy meglepetéssel rukkolt elő a Tesla Motors, a társaság tegnap, az amerikai piaczárást követően tette közzé második negyedéves számait, amiben ugyan veszteségről számolt be, de felülmúlta az elemzői várakozásokat az üzemi eredmény szintjén. Ez nem volt véletlen, ugyanis a társaságnál egy sor kedvező folyamat megy végbe, amik kivétel nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy tovább éltessék a "Tesla-sztorit". A befektetők is díjazták a cég teljesítményét és a menedzsment erőfeszítéseit, a zárás utáni kereskedési szakaszban a cég papírja több mint 14 százalékot ralizott, aminek köszönhetően új történelmi csúcsára ugrott a részvény árfolyama. A jelentés főbb pontjai: Pozitívumok: - a cég tovább növelte gépjárműveinek értékesítési darabszámát; - a gyártási kapacitás 400 gépjármű/hét teljesítményről 500 gépjármű/hét teljesítményre növekedett; - a kapacitás növekedése és a beérkező megrendelések hatására biztosan tartható a vállalat 21 000 darabos idei évre vonatkozó eladási célja; - ebben segítségére lesz a társaságnak a gépjármű finanszírozási programja, ami már ebben a negyedévben is kedvezően hatott az értékesítésre; - a cég árbevétele jelentősen növekedett év/év alapon, míg az üzemi és nettó veszteség jelentősen csökkent; - a relevánsabb (itt már értékesítik a Model S-t) előző negyedévhez képest ugyan csökkent a bevétel, de jelentősen csökkentek az értékesítési költségek, ami jótékonyan hatott az üzemi működésre, így ezen a soron a Tesla meghaladta az elemzői várakozásokat; - rendkívül bizakodó a menedzsment, 2014-ben 40 000 darab Model S értékesítését tervezi a vállalat, amit a nemzetközi terjeszkedéssel kívánnak segíteni; - 2014-ben megkezdődik a Model X értékesítése, ami a kedvezőbb árának köszönhetően elérhetővé teszi a Tesla gépjárműveit a széles tömegek számára. Negatívumok: - csökkent az árbevétel a relevánsabb előző negyedévhez képest, ami több tényező számlájára volt írható; - az előző negyedévhez viszonyítva nőtt az üzemi és nettó veszteség; - a cég ebben a negyedévben 0,26 dolláros veszteséget ért el részvényenként, szemben az előző negyedévben realizált 0,1 dolláros nyereséggel.

Biztató második negyedéves számok a Teslától A társaság 5 150 gépjárművet értékesített a második negyedévben szemben a saját maguk által prognosztizált 4 500 darabszámmal. Ez az érték ráadásul meghaladta az előző negyedévben értékesítésre került gépjárművek darabszámét is (4 950). A cég elmondása szerint az értékesítések megugrásában nagy szerepet játszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés