Előfizetői tartalom

Tájfun, hóvihar vagy gyilkosság és megáll az élet a tőzsdén

Portfolio
Üres éttermek, bezárt bankok, iskolák, törölt járatok jelzik, hogy lassan itt az újabb hurrikán szezon a Távol-Keleten. Bár a zord időjárás miatt a hongkongi tőzsdén megállt az élet, ez nem számít példátlan esetnek, hiszen az útobbi mintegy másfél évszázadban már bőven akadtak hasonló esetek. A New York-i börzén többek között a híressé vált dallasi-merénylet, a szeptember 11-ei terrortámadás vagy éppen a tavaly októberi Sandy hurrikán miatt is szünetelt már több napra a kereskedés, de előfordult már több mint 4 hónapos szünet is.

Leállt az élet Hongkongban A Távol-Kelet egyik legjelentősebb üzleti és pénzügyi központjában, Hongkongban az utcákon lézengő néhány turista, üres üzletek és éttermek jelzik, hogy lassan itt a trópusi vihar szezon. A kínai városállamban az Utor tájfun miatt szinte teljesen leállt az élet. A reptereken órákat késnek a gépek, illetve számos járatot töröltek, az üzletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés