Előfizetői tartalom

A Google uralja a világot

Portfolio
Birodalmak gyors felemelkedésének és bukásának színtere az internet. A Google böngészője, a Chrome, amely a jövő hónapban ünnepi ötödik születésnapját, mostanra a világ első számú böngészőjévé nőtte ki magát. Jelenleg már a globális internetforgalom 43%-áért felel a személyi számítógépeken, miközben a Microsoft egykor uralkodó Internet Explorere már csak mindössze 25%-os részesedést tudhat magáénak.

Közel 20 éve indult el az első internetes böngésző, a Mosaic, amelynek fejlesztői végül 1994-ben elindították a Netscape-et, ami az internetkorszak hajnalát jelentette. A Netscape dominanciáját gyorsan lerombolta a Microsoft Internet Explorerével, amelyek a Windows operációs rendszerbe ágyazott. A Windows és az Internet Explorer olyan hatalomra tett szert, hogy a 2000-es elején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés