Előfizetői tartalom

Ügyeskedve lehet csak megválni a virtuális szuperpénztől

Portfolio
A hatalmas népszerűségnek örvendő Bitcoinhoz több tőzsdén is hozzá lehet jutni, az utóbbi hetekben azonban egyre nagyobb differencia alakult ki a tőzsdei árazások között. A legforgalmasabb Mt. Gox esetében például körülbelül 15%-kal többet kell egy Bitcoinért adni, mint a második legnagyobb Bitstamp esetében. Mindennek a fő oka az, hogy az Mt. Gox június végén felfüggesztette időlegesen a dollár kifizetéseket, a pénz megérkezésére heteket kell várni, így aki meg akar szabadulni a Bitcoinjától, az inkább áttraszferálja egy másik tőzsdéhez, ahol a likviditás megfelelő. Egyes fórumokon arról írnak, hogy a befektetők tőkekivonása miatt a prémium növekedésére kell számítani, vagyis egyre nagyobb áldozatok árán lehet csak pénzzé tenni a Bitcoinunkat.

A virtuális szuperpénz, a Bitcoin fél év leforgása alatt óriási népszerűségre tett szert, ami a virtuális fizetőeszköz árfolyamát is megtámogatta Annak ellenére, hogy az árfolyam jelentős kilengéseket produkált az utóbbi időszakban, nagyon sokan befektetési céllal nyitottak számlát világszerte. A hirtelen jött népszerűség jelentősen megnehezítette a virtuális pénzhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés