Előfizetői tartalom

11-14 milliárd forintot bukott egy brókercég 2 perc alatt

Portfolio
A kínai Everbright Securities 11-14 milliárd forintos (50-65 millió dolláros) veszteséget volt kénytelen elkönyvelni kettő perc alatt azt követően, hogy az egyik kereskedési szoftverük meghibásodásából kifolyólag több mint 26 ezer darab vételi megbízást adtak ki a sanghaji értékpapír tőzsdén, ami igazi "flash ralit" indított el, mintegy 5,6 százalékos erősödést okozva a Shanghai Composite index értékében. Ez volt minden idők legnagyobb kereskedési hibája a kínai tőzsdén, amit követően átfogó vizsgálatot rendeltek el az ország brókercégeinél - írja a Reuters.

Minden idők legnagyobb kereskedési hibája Kínában A Kínai Értékpapír Szabályozó Bizottság (CSRC) úgy döntött, hogy kibővíti az ország összes brókercégére átfogó vizsgálatát azt követően, hogy egy kis sanghaji alapítású cég high frequency trading szoftvere hatalmas galibát okozott az Everbright Securitiesnél. Mi az a high frequency trading? A high frequency trading...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés