Előfizetői tartalom

Lemond Steve Ballmer - Mit veszít a Microsoft?

Portfolio
Hatalmas meglepetést okozott ma a befektetők körében, hogy a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer bejelentette lemondását. A cégvezető egy éven belül távozik a vállalat éléről. Bár Ballmer vezetése alatt a cég bevétele és profitja dinamikusan növekedett, mostanság egyre több kritika érte, hogy lemaradt a Microsoft az okostelefon-és táblagép-sztoriról. A befektetők ítéletét mutatja, hogy az árfolyam komoly emelkedésbe kezdett Ballmer lemondásának hírére.

Steve Ballmer 1956. március 24-én született Detroitban, édesapja Frederick Ballmer volt, aki 23 évesen emigrált az Egyesült Államokba Svájcból, később a Ford Motorsnál kapott állást, édesanyja Beatrice Dworkin amerikai állampolgár volt. Ballmer 1977-ben szerzett diplomát a Harvard Egyetemen matematikából és közgazdaságtanból, itt ismerkedik meg a Microsoft későbbi alapítójával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés