Előfizetői tartalom

A japán kormány átveszi a fukusimai mentés irányítását

MTI
Az egyre súlyosabb radioaktív szivárgások miatt a japán kormány átveszi az irányítást a két éve balesetet szenvedett Fukusima-1 erőmű helyreállítási munkái felett, és ehhez kész a katasztrófákra elkülönített költségvetési keretből is áldozni - közölte Motegi Tosimicu gazdasági, kereskedelmi, ipari, és a nukleáris baleset gazdasági kezeléséért felelős miniszter hétfőn, miután látogatást tett a létesítményben.

Motegi a helyszínen bírálta az erőművet üzemeltető TEPCO energiavállalatot, és közölte, hogy a szivárgásokért a cég hanyag hozzáállása a felelős. A miniszter a TEPCO-t a szivárgó tartályok azonnali cseréjére, a tározók ellenőrzésének javítására és a biztonsági feladatok részletes dokumentálására utasította. Azt is bejelentette, hogy a helyzet kezelése érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés