Előfizetői tartalom

Ők azok, akik alkalmazottként lettek milliárdosok

Portfolio
A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer múlt pénteken bejelentette, hogy egy éven belül lemond a cég vezetői pozíciójáról, az árfolyam erre heves erősödésbe kezdett, ami annak volt az egyértelmű jele, hogy a piaci szereplők örülnek Ballmer távozásának. Ez elsősorban megosztó személyiségével és sokak által vitatott vezetői kvalitásaival hozható összefüggésbe. Ugyanakkor egyvalamit nem lehet elvitatni a Microsoft vezérétől, mégpedig azt, hogy alkalmazottként ő volt a második olyan ember, aki milliárdos lett Amerikában. Korábban ez a bravúr a Coca-Cola legendás vezérének, Roberto Goizuetának sikerült csak.

Múlt pénteken Steve Ballmer, a Microsoft vezére bejelentette, hogy egy éven belül távozik a cég vezérigazgatói székéből, ami az árfolyamreakciót látva örömmel töltötte el a vállalat részvényeseit, ami elsősorban Ballmer megosztó személyiségének és vitatott eredményeinek volt köszönhető (a sors fintora, hogy Ballmer ezen is több száz millió dollárt keresett meglévő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái